Duurzame Landbouw

Joep D.

Joep Drugmand

Basisschool Petrus Canisius uit Puth
Thema: Mens & Natuur

Duurzame Landbouw

Hallo, ik ben joep. Ik heb gekozen voor duurzame landbouw omdat ik het interessant vind.
Ik heb deze flats als keuze, omdat dat een van de mogelijkheden zijn die wij mensen nu kunnen doen. In deze stad is geen plek voor een boerderij. Daarom ben ik op het idee gekomen om stapelboerderijen te bouwen (deze ziet u in de rotonde). Stapelboerderijen zijn boerderijen die in een flat zitten en naar boven worden gebouwd. Dit moet omdat er op het platteland niet genoeg kan groeien voor alle mensen.

In drie verdiepingen kunt u naar binnen kijken, daar groeien allemaal planten.
Alle plantsoorten zijn eetbare planten zoals aardappelen, tomaten, graan, aardbeien, meloen, banaan enz.

In deze gebouwen woont niemand. Er werken wel mensen, deze mensen zorgen voor de planten.
Aan de buitenkant groeien ook planten omdat er zoveel mogelijk ruimte moet worden gebruikt voor zoveel mogelijk eetbare planten.

Deze flats worden gemaakt met bakstenen voor de stevigheid, en met veel glas voor het zonlicht. Het glas zit op plaatsen waar zonlicht nodig is en de bakstenen op plaatsen waar geen zonlicht nodig is en de bakstenen zitten daar voor de stevigheid. Al het zonlicht is nodig voor de planten te laten groeien.

Op het dak wordt regenwater op gevangen, en dat krijgen de planten. In de buizen zitten dingen die door het water gaan draaien, aan die dingen zitten dynamo’s, dit levert de energie voor de stroom. De stroom is nodig voor licht in de nacht. Maar voor de wc en de wastafel is wel pijpleiding. Die dingen zijn op de verdieping 0. Maar er is ook stroom van de kabels naar de windmolens die dat ook voor de huizen doen.

De planten krijgen ook mest, geen kunstmest want biologisch eten is veel lekkerder.

Dit project is handig voor steden zoals Tokio.

Wat ik, jij, en wij allemaal kunnen doen is in onze eigen tuin ook eten te verbouwen. Want anders is er over een paar 100 jaar echt niet meer genoeg.
Want in Nederland komen er al 307 mensen per dag bij.

Deel dit project via:

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest” sharebtn_style=”button” counters=0 style=”button” template=”6″ point_type=”simple”]

Bekijk ook deze projecten


Groep: Groep 8a (de Topklassers)
Basisschool De Meridiaan uit Simpelveld
Thema: Mens & Techniek

Groep: JJSHT
Basisschool De Tweesprong uit Nederweert-Eind
Thema: Mens & Techniek

Groep: Raf, Rens, Lotte en Sjoerd
Basisschool Budschop uit Nederweert
Thema: Mens & Techniek