Het geweldige huis van de Toekomst

Aan de Meule 6

Sophie, Froukje, Stan, Sylvie, Ervin en Dani

Basisschool Aan de Meule uit Sittard
Thema: Mens & Techniek

Het geweldige huis van de Toekomst

Het land van Plinthos.
Ons project!
Hallo en welkom bij ons project. Eerst gaan wij onszelf even voorstellen. Ons groepje bestaat uit: Sophie, Froukje, Stan, Sylvie, Ervin en Dani. Wij hebben als presentatie een film gemaakt over ons project. Waar we nu even uitleg over gaan geven. Laten we beginnen met de inrichting. 
De inrichting: we komen lopend naar de deur die vanzelf open gaat. Een maal binnen komen we bij de keuken met een elektrisch fornuis die als het eten gaar is meteen uit gaat. (wow) De stoelen van de eettafel zijn ook bijzonder. Als je op de stoelen gaat zitten worden ze vanzelf warm als het winter is, maar als het zomer is worden de stoelen juist kouder! Bij de badkamer wordt het water van het bubbelbad verwarmt door groene energie, heel goed voor het milieu dus. Dan komen we bij de woonkamer met de bank en de tv. Deze tv scant je gezicht en zet dan je lievelingszender op. We gaan met onze lift naar boven, daar komen we aan bij de eerste slaapkamer met een kast. Deze kast is bijzonder, want je zegt wat je aan wilt doen vandaag en deze slimme kast pakt die kleren en legt ze klaar. Dan komen we bij de 2de slaapkamer voor de kinderen. Waar het bed het kind haar lievelings verhaal wordt verteld tot ze slaapt. Dit is de inrichting van het huis. we gaan verder.
Waarom het huis zo goed voor het milieu is: we hebben op het dak van ons huis vele zonnepanelen en een waterfilter die regenwater omzet in drinkwater, maar als het winter is kunnen de zonnepanelen niet veel werk doen en in de zomer de regenfilters ook niet, daarom hebben we ook een geweldige windmolen die dag in dag uit draait en stroom uit de wind haalt. Ons hele huis draait dus op groene energie. We produceren ook een deel van ons voedsel zelf, met onze moestuin. Ook onze wc is goed voor het milieu, want deze wc spoelt door met overig regenwater en niet met schoon water. Super goed toch want er is super weinig schoon zoet water op de aarde!! (amazing)
Einde!!! Dit is ons prachtige project! Wij hebben er super veel werk aan besteedt en daarom hopen wij ook te winnen.  (hoeft niet per se maar zal wel heel leuk zijn.) wij hopen ook dat je onze film die we hebben gemaakt mooi vindt en creatief.  We gaan nu afsluiten, dus doe een duimpje omhoog en dan sluiten we nu af!
DOEG!!!!!!!

Deel dit project via:

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest” sharebtn_style=”button” counters=0 style=”button” template=”6″ point_type=”simple”]

Bekijk ook deze projecten


Groep: MB-BB Roermond
De Wijnberg Roermond uit Roermond
Thema: Mens & Techniek

Groep: Groep 1 Aan de Meule Sittard
Basisschool Aan de Meule uit Sittard
Thema: Mens & Techniek

Groep: MCFS 2017
Basisschool Petrus Canisius uit Puth
Thema: Mens & Gezondheid