Het Huis van de Toekomst!

Groep 1 Aan de Meule Sittard

Faye, Luna, Polly

Basisschool Aan de Meule uit Sittard
Thema: Mens & Techniek

Het Huis van de Toekomst!

Hoi, onze namen zijn: Polly, Faye en Luna en wij hebben een huis gebouwd voor een gezin over 50 jaar.
We hebben aan recycling gedacht: We hebben nep hout gebruikt, zo hoeven er geen bomen omgehakt te worden voor hout in de meubels. Er zijn ook oude lampen gebruikt die in een fabriek nieuw licht erin kregen, zodat ze het weer deden. Ook zijn er andere technische spullen gemengd met andere technische spullen, zodat niet alles weggegooid moet worden.
Bij stroom is er gedacht aan twee dingen: zonne-energie en waterstroming. We hebben zonnepanelen en de buitenkant van het huis neemt ook zon op. We hebben een stromend zwembad en als er een kraan aan word gezet word het ook omgezet in stroom en energie. Het licht wordt overdag omgezet van buiten en ’s nachts wordt er gewoon licht gebruikt van lampen.
Warmte en koeling: Als je naar binnen loopt in huis word de temperatuur aangepast op de temperatuur van je lichaam, maar als je het niet eens bent met de temperatuur kan je het aanpassen via een apparaat in je huis. Met water word het ook meteen omgezet in de temperatuur die je instelt via een apparaat. Er is op de bank, het bed, de stoelen en de vloer verwarming, maar ook verkoeling.
Als er iemand uit huis gaat, kan de kamer verbouwd worden tot een werkkamer bijvoorbeeld en als er juist iemand bij komt wonen, kan de volwassenen kamer verkleinen en dan is er genoeg ruimte voor nog een kamer/slaapkamer.
Er is maar 1 prullenbak in huis, maar je kunt er alles in gooien. In de prullenbak wordt namelijk alles gescheiden en gaat het via buizen in de grond naar een mega container.
En als iemand wil verhuizen, maar toch nog steeds in dat huis wil blijven wonen, kan het huis gewoon mee gaan. Er is namelijk een speciale knop waardoor er wielen onder het huis verschijnen en er een scherm verschijnt waardoor je kunt aangeven waar het huis naartoe gaat. Als het dan vervolgens gaat rijden (elektrisch) en het huis ergens niet meer langs komt, verkleind het huis voor een paar secondes.

Deel dit project via:

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest” sharebtn_style=”button” counters=0 style=”button” template=”6″ point_type=”simple”]

Bekijk ook deze projecten


Groep: Website lucht je hart
Basisschool De Perroen uit Maastricht
Thema: Mens & Cultuur

Groep: Groep 7 Bs 'De Sprong'
Basisschool De Sprong uit Oirsbeek
Thema: Mens & Natuur

Groep: Nieuw Amsterdam
Basisschool Benjamin uit Brunssum
Thema: Mens & Natuur