DE WINNAARS VAN DE LEUKSTE ÉN LEERZAAMSTE LIMBURGSE SCHOLEN-COMPETITIE ZIJN BEKEND.

BEKIJK ZE HIER

WELKOM IN HET LAND VAN PLINTHOS

Een fascinerend project voor leerlingen van groep 7 en 8

Plinthos is te mooi en te bijzonder om niet ontdekt te worden. Zo’n 100 groepen van alle basisscholen uit Limburg nemen daarom deel aan de scholencompetitie ‘Het land van Plinthos’. Een leerzaam, leuk en actueel project voor leerlingen van groep 7 en/of 8. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Het Land van Plinthos daagt de leerlingen uit zich te verdiepen in een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s. Basis daarvoor is een spannend verhaal waarin onderwerpen worden aangesneden die in onze huidige samenleving actueel zijn. De vluchtelingenproblematiek bijvoorbeeld. Toenemende intolerantie. Het veranderende klimaat.
Duurzaamheid, vergrijzing, verstedelijking. Buitensluiten en pesten. Thema’s op de terreinen Mens & Techniek, Mens & Natuur, Mens & Gezondheid en Mens & Cultuur.

De leerlingen kiezen zelf een thema en werken in groepjes de gekozen opdracht uit. Ze verdiepen zich in het onderwerp en maken een leuke, creatieve, misschien zelfs kunstzinnige presentatie. Een werkstuk, een maquette, een film, een schilderij, een toneelstuk, een rap … alles kan, alles mag. En er zijn mooie prijzen te winnen!

WINNAARS BEKEND

De winnaar van de scholenwedstrijd Het Land van Plinthos (editie 2017-2018) is basisschool Petrus Canisius uit Puth met het project ‘Duurzame Landbouw’ van Joep Drugmand. Tien groepen van basisscholen uit heel Limburg waren uit ruim 100 inschrijvingen geselecteerd om door te gaan naar de finale die plaatsvond bij het Continium in Kerkrade op vrijdag 6 april.

Jan Versteegh, BN-er en dé Mol (Wie Is De Mol 2018), was presentator van de Grote Land van Plinthos Finaledag. Hij was de hele dag aanwezig om de kinderen te begeleiden. Tijdens de finale presenteerden de groepen hun ingezonden projecten aan elkaar en aan de vakjury. Filmpjes, raps, powerpoints, infographics en zelfs complete theaterproducties kwamen voorbij, allemaal door de kinderen zelf bedacht en uitgevoerd.

BEKIJK HIER DE WINNENDE INZENDINGEN

DOWNLOADS

BROCHURE PLINTHOS VERHAAL PLINTHOS LESBRIEF PLINTHOS WEDSTRIJDREGLEMENT

CONTACT