Onkólithos

Hoofdstad

Dave Crol, Sophie Janssen, Bente Mertens, Eva Stikkelbroeck, Tys Boonen

Basisschool Petrus Canisius uit Puth
Thema: Mens & Techniek

Onkólithos

Nieuwe Hoofdstad van Plinthos:

Wie zijn wij?: Bente, Sophie, Dave, Tys, Eva

Welk onderwerp hebben wij gekozen?: Nieuwe Hoofdstad

Waarom hebben wij voor dit onderwerp gekozen: omdat we dit erg interessant vonden. Maar ook omdat we er veel ideeën over hadden.

De indeling van stad in wijken: we hebben de regering in het midden gezet en daar omheen gebouwd.

Hoe wonen mensen: mensen wonen bij veel parken en kunnen wonen in flats waar ongeveer 72 of 36 mensen wonen, in huizen ongeveer 1 t/m 10 mensen. Op de huizen groeien bomen op het dak, omdat bomen voor een goede luchtkwaliteit zorgen.

Op de deuren van de huizen staat een knop, als je daarop drukt, scant die je hoofd. En als je de bewoner bent, dan gaat de deur van het slot af en kun je deze open doen. Als kinderen uit school komen, dan hoeven ze niet aan te bellen en alleen maar op de knop te drukken. Dieven hebben zo geen kans, want ze hebben niet hetzelfde hoofd.

Waar/Hoe recreëren en sporten ze?: Er zijn genoeg sportvelden en parken in de stad. Het voetbalveld kan je omdraaien dan komen er zonnepanelen.

Hoe vervoeren ze zich?: met onder andere elektrische auto’s, treinen, metro’s of vliegtuigen. Auto’s rijden op grote boodschappen van koeien (koeienpoep), omdat dat goed verbrand (biogas). Auto’s zijn gemaakt van thermoharders: dit zijn kunststoffen die altijd hard blijven, zoals stopcontacten. Thermoharders kunnen niet smelten. De transrapid rijdt ook door de stad, dat is een trein die met een magneet omhoog wordt gedrukt. Als hij start, kan hij met weinig stroom hard rijden en verder komen (geen weerstand).

Welke materialen hebben we gebruikt: de huizen zijn van plastic van de plastic soep uit de oceaan gemaakt.

Welke problemen zijn we tegen gekomen?: eerst wilden we piepschuim gebruiken maar dat werkte niet
Hoe hebben we dit opgelost?: we hebben houten blokjes gebruikt.

Milieuvriendelijke ideeën: zonnepanelen in de dakpannen, windbomen= bomen met blaadjes die rond draaien en zo energie opwekken (zie foto), windmolens, meer bomen, want bomen geven meer lucht. Er zijn minder fabrieken, omdat mensen met zonnepanelen hun eigen stroom opwekken.

Deel dit project via:

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest” sharebtn_style=”button” counters=0 style=”button” template=”6″ point_type=”simple”]

Bekijk ook deze projecten


Groep: GENJI
Basisschool De Hommel uit Venray
Thema: Mens & Natuur

Groep: MB-BB Roermond
De Wijnberg Roermond uit Roermond
Thema: Mens & Techniek

Groep: Catharina en Evi
Basisschool De Perroen uit Maastricht
Thema: Mens & Gezondheid