Stad op het water

Jens, Victor, Émile, Calvin

Jens Meijers, Émile Pijls, Calvin Ubachs, Victor Maesen

Basisschool Petrus Canisius uit Puth
Thema: Mens & Cultuur

Stad op het water

We hebben een stad op het water gebouwd. De huizen zijn gebouwd op hydraulische palen die samen een plateau met huizen tot een gewicht van 30 ton kunnen dragen. Daarom is onze stad verdeeld in meerdere plateaus. Op het moment dat het water stijgt zorgen sensoren ervoor dat de palen uitschuiven. Bij de indeling hebben we winkels, politie, brandweer en ziekenhuis in het centrum geplaatst, zodat ze goed bereikbaar zijn.
De riolering en de stroom gaan door de palen die uitkomen op een buis die op de bodem van het water ligt en terug naar het vaste land gaat en dan naar een stortplaats gaat. En daar wordt het afval weer gerecycled. Het vervoer gebeurt via de monorail. Dit hebben we gedaan om lange afstanden sneller af te kunnen leggen als vervanger voor de trein, een gewoon trapbootje met een elektrische aandrijving en zonnepanelen met een max. snelheid van 35 km per uur als vervanger voor de auto en eigenlijk een trapboot alleen in een fiets vorm kleiner en goedkoper als vervanger voor de fiets.
De huizen hebben en dak van hout met daarop grond, begroeiing en zonnepanelen. De wanden hebben we van glare gemaakt. De bovenverdieping is van hout met een trap van hout. De fondering is van beton. De huizen hebben een aanlegsteiger voor het aanleggen van de vervoersmiddelen.

Deel dit project via:

Bekijk ook deze projecten


Groep: De Crea Bea's
Basisschool De Bolleberg uit Maria Hoop
Thema: Mens & Techniek

Groep: MCFS 2017
Basisschool Petrus Canisius uit Puth
Thema: Mens & Gezondheid

Groep: The Jetpackers
Basisschool De Perroen uit Maastricht
Thema: Mens & Natuur